top of page
 • Dominique

De Nationale parken pas USA

Bijgewerkt op: 17 mei 2023

Noord-Amerika zit vol met prachtige parken. Er zijn verschillende parken die onder het beleid van de National park service vallen. Bij veel parken moet je entree betalen, dit geld gaat naar het onderhoud van de parken.


Tijdens een roadtrip zijn veel van de parken en monumenten een leuke en interessante stop om te bezoeken. Nu is er ook een pas waarmee je voor een vast bedrag alle parken mag bezoeken. Hieronder hebben we informatie verzameld over de parken pas en hoe je hiermee kan besparen tijdens een vakantie.

National park Service (NPS)

De overheid zorgt voor het onderhoud van de Nationale Parken sinds de 19e eeuw. Er kwamen steeds meer parken bij en later ook recreatie gebieden en monumenten.

Het doel hiervan is de natuur en belangrijke gebieden zoveel mogelijk te behouden in originele staat en de mensen te laten genieten van de natuur en de monumenten. Hieronder vallen onder andere de Nationale Parken, nationale monumenten en nationale recreatie parken onder. Klik hier voor de lijst met parken die onder de parken pas valt.


America the Beautiful pass

'The America the Beautiful pass', is de pas die je kunt kopen voor de parken in de Verenigde Staten. Je kunt online een pas bestellen of gelijk aanschaffen bij het eerste park waar je komt. Bestel je online? Gebruik dan de officiële overheid website .gov

 • De pas kost $80,- per auto 'vehicle'

 • Per auto mogen 4 volwassen op de pas mee naar binnen.

 • Kinderen onder de 16 jaar gratis

 • De pas is 1 jaar geldig na aanschaf

 • Elke pas kan 2 eigenaren hebben

 • Identificatie kan gecontroleerd worden bij de pas

De pas bied toegang tot het park maar in sommige parken kunnen ze nog extra kosten rekenen voor bijvoorbeeld parkeren, rondleidingen of excursies.


Let op; parken zoals Monument Valley en Antelope Canyon vallen dus niet onder de pas en moeten apart betaald worden.


Tip; houd de pas in auto op een vaste plek tijdens een roadtrip, er word bij veel parken gecontroleerd. Dit scheelt tijd bij de controle.


Voordeel

Het is handig voordat je aan de roadtrip begint om te kijken welke parken je allemaal gaat bezoeken. Dan kun je van te voren uitrekenen of het voordeliger is om een parken pas aan te schaffen van $80,-.


Om een voorbeeld te geven bij een Zuidwest USA rondje kom je deze parken allemaal tegen die vaak bezocht worden door toeristen.

Losse entree kost per auto in 2023:

 • Death Valley National park $ 30,- per auto of $ 15,- pp.

 • Yosemite National Park $ 35,- per auto of $ 20,- pp.

 • Grand Canyon National Park $ 35,- per auto of $ 20,- pp.

 • Bryce Canyon $ 35,- per auto of $ 20,- pp.

 • Zion National Park $ 35,- per auto of $ 20,- pp.

Bij 3 parken heb je de kosten van een pas er dus al uit.


Visitor Centers

Een van de leukste en belangrijkste dingen om te doen bij het bezoeken van een park is het visitor center bezoeken. Hier kun je naast alle informatie over op het park ook terecht voor tentoonstellingen, ranger lessen (voor kinderen) en voor al je vragen.


Ben je bijvoorbeeld maar 1 dag in een park vraag dan bij het visitor center wat de highlights zijn. Wil je een wandeling maken? Geef aan hoe lang je de tijd hebt en welk niveau je wilt hebben en de rangers zullen je helpen met het maken van de beste keuze.


Disclaimer; 80Travel doet haar uiterste best om correcte informatie te verschaffen. Let op gegevens kunnen altijd aangepast worden, controleer daarom altijd zelf of de gegevens nog kloppen. Op alle teksten op deze website rust auteursrecht. Het is zonder toestemming niet toegestaan om de teksten te kopiëren, verspreiden of op een andere manier openbaar te maken.

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


martinvandekamp1
May 18, 2023

Kijk zo'n blog heb je wat aan .

Gewoon duidelijk inclusief de prijzen

Gewoon duidelijk en zonder poespas.

Gewoon top!

Like
bottom of page